Leren leren

Zolang leren vrijwel ‘vanzelf’ gaat sta je meestal niet stil bij hoe je dat doet.

Leren leren, je staat er niet bij stil. Pas wanneer er slechte resultaten worden gehaald of er veel en complex werk aan zit te komen en je twijfelt of je daar wel klaar voor bent, dan pas sta je erbij stil.

Optimaal leren 

Om optimaal te kunnen presteren, moet je eerst weten hoe dat moet. En dan bedoel ik niet welke stappen je moet nemen om bijv een som op te lossen. Maar hoe je jezelf aan het werk kan zetten en kan stimuleren om door te gaan en vol te houden.

Leren leren Sense for Learning

Leren is het eigen maken van nieuwe kennis, inzichten en/of vaardigheden. Een deel verloopt onbewust en automatisch (informeel leren) zoals bijvoorbeeld praten.

Leren leren Sense for Learning

Kost het jou veel energie om iets nieuws je eigen te maken? Begin je vol goede moed, maar lukt het je niet om vol te houden? Of ben je snel afgeleid?

Het kan anders, want hierin kan je beter worden. Zo leer je wat je moet doen als je vastzit, hoe je zorgt voor focus, hoe je dingen onthoudt, hoe je jezelf motiveert en hoe je efficiënt teksten leest.

Besteed je veel tijd aan studeren, maar vallen de resultaten tegen? Stel je de dingen die je moet doen altijd uit? Kun je je niet goed concentreren en vind je t moeilijk om te onthouden wat je leest?

Leerstrategieën en geheugentechnieken

Dan is het handig om leerstrategieën en geheugentechnieken in te gaan zetten.
Het kan zijn dat je hard werkt, uren aan je huiswerk besteed, maar toch de gewenste resultaten niet haalt. Kan zijn dat je dan denkt dat je niet slim genoeg bent of zelfs toch niet zo slim als ze denken wanneer je hoogbegaafd bent.

Door effectief leren verbeteren je prestaties

Prestaties verbeteren  en zitten blijven kan voorkomen worden door een effectieve aanpak. Dan ga je met meer plezier naar school en zie je het nut van huiswerk.

Door leer- en geheugentechnieken leer je effectief leren. Het geheugenpaleis, de loci-route en mindmappen kunnen hiertoe bijdragen

Plannen daar komt veel bij kijken. Inschatten hoe lang je over je huiswerk doet, maak- en leerwerk. Samenvatten en het maken van een mindmap.

En dan is het belangrijk dat je weet hoe vaak je leerstof moet herhalen, hoe je geconcentreerder kan werken om zo effectief mogelijk te leren.alles te onthouden.

Leren leren Sense for Learning

Vallen de schoolresultaten tegen?

Leren leren Sense for Learning

Vallen de schoolresultaten je tegen? En is het daardoor niet echt gezelliger geworden thuis?

Wil jij minder stress, frustratie, boze buien en gezeur  thuis?

Wil jij meer tijd over hebben voor hobby’s en ontspanning?

Of wil je dat alles voorkomen en gewoon er klaar voor zijn om naar de brugklas te gaan?